måndag 18 september 2017

"One pan pasta." En pastaröra på 18 min.

Du behöver:
  • Gullök
  • Vitlök
  • Edamamebönor 
  • Broccoli
  • Tomat (små)
  • Paprika
  • Champinjoner 
  • Tagliatelle eller annan pasta 
  • Havregrädde
  • Kryddor efter behag,
    Ex: salladskrydda, salt, peppar och kajenpeppar.
  • Grönsaksbuljong 




Jag testade att göra en så kallad "One pan pasta" Då man tar en stor stekpanna eller traktörpanna och först sauterar de grönsaker man valt att ha, krydda lite och fyller på med vatten, buljong och pasta.
När pastan är färdigkokt ska mycket av vattnet vara bortkokat och såsen vara en glansig buljong.
Häll på med 1-2 dl havregrädde och smaka av. En panna att diska, max 20 min att göra. Toppen!

Självklart kan du göra denna genom att steka grönsaker, göra såsen i pannan och koka pastan bredvid. På så sätt gör ni inte heller Italien lika upprörda över ditt sätt att hantera deras älskade pasta ;)
Jag har testat att göra denna med både olika grönsaker och pastasorter och den blir väldigt god varje gång tycker jag. Pasta tar upp så mycket goda smaker av att koka med grönsaker och buljongen.