onsdag 9 augusti 2017

Blommig Tofulåda i ugn.



Denna maträtt går att variera på många sätt men denna gången gjorde jag den med blomkål och broccoli som jag rostar i ugnen tillsammans med strimlad marinerad tofu, olivolja och lite salt.
Under tiden det rostas på 225 grader gör du en sås, som sedan ska hällas i formen och in i ugnen med lite riven ost på. För en helt vegansk variant behövs veganost eller så utesluter man den helt..
Vi brukar äta detta med ris, mathavre, bulgur eller något annat gryn. Självklart går potatis eller pasta lika bra!

Såsen:


1 mellanstor gullök
1 st vitlöksklyfta
2-3 msk tomat puré beroende på hur mycket tomatsmak du vill ha.
3-4 dl växtbaserad grädde, jag använder Oatly - i mat oftast
½-1 tsk socker
salt och peppar
Hacka gullök och vitlök, bryn i mjölkfritt margarin,
häll i tomatpurén, den ska brynas med löken innan du tillsätter någon vätska.
ta lite socker i taget och smaka så den värsta beskan i såsen försvinner, en ordentlig kläm på ketchupflaskan brukar jämna ut det också om man hellre tillsätter det än socker.
Smaka av med salt och peppar.