fredag 6 januari 2017

Snabbt som blixten gott som attan


Ramen nudlar från SamYang tar ca 3 min att koka, under tiden du väntar på att vatten kokar upp tills att nudlarna är redo för stekning så ska du hacka lök, paprika och vitlök, steka i olja, jag använder oftast rapsolja för matlagning och i just denna rätt en skvätt linfröolja. När löken och paprikan fått stekas ett tag tillsätter du tofu som du skivat i bitar och för att spara tid har du köpt en färdigmarinerad från exempelvis "kung markatta" eller kanske föredrar den naturell. Stek tillsammans med cashewnötter och nu borde vattnet koka och du hälla i nudlar, räkna ett paket per person.
fokusera nu på stekpannan igen och häll över 4 msk kikkomansoja, 1 msk limejuice, 1tsk socker, krydda med 1tsk chilliflakes eller något mindre om du inte vill ha stark mat och jag hade även en kryddbladning som jag köpt i en asian-food butik som hette "Thai-Spicemix" som jag använde mycket den var lite salt och lite ingefära typ. ja, iaf, ni kan krydda bäst ni vill eller nöja er med de tigiare nämna, häll av nudlarna och de mesta vattnet häll i nudlarna i stkepannan och låt de stekas med i sojaoljan som ger hela rätten sin smak. Detta bör ta ungefär 15 min.