fredag 2 december 2016

ta fram recept på den nya tidens lärande


__________________________________________________________


I tisdags var jag i Stockholm tillsammans med våra två andra Schoolboostare David Tivemark och Nils Forsfält för att medverka i en workshop om den nya tidens lärande. Som leddes av en fantastisk kvinna vid namn Camilla Rudevärn
Vi märkte ännu en gång att det inte alls lider brist på varken engagerade vuxna eller unga kring skolutvecklingen och vi är många som vill se en förändring. Inte imorgon, utan NU, kanske helst igår faktiskt. Det jag även upplevde och kände glädje över var att praktiskt taget alla var enade om visionen om ett lärosäte som är uppdaterat efter 2000-talets verktyg, begrepp och samtid. Individen i fokus, hållbara och tekniksmarta lösningar på stora eller ekonomiska hinder såg av de allra flesta som en självklarhet och även det faktum att lärarens roll i framtiden snarare kommer handla om ledarskap och coaching snarare än att banka in i kunskap som vi ändå kan nå hur lätt som helst idag, kom också på tal från flera hörn! Det tycker såklart vi i Schoolboost är jätteroligt och hoppas att de andra personer som deltagit också kände att det gav lite hopp inför nästkommande event som blir en uppföljning på detta! Material från de superduktiga filmteamet kommer att släppas allt eftersom så håll utkik efter det!

Sammanfattningsvis skulle jag kunna säga att tisdagen den 29e i Stockholm blev en bra start på något stort och jag är sugen på att veta vart vi kan ta det här skeppet, inför nästa workshop har redan nu USB fått förfrågan om att vara värdar. Med andra ord, är du som ungdom sugen på att hjälpa mig att undervisa de vuxna och dessutom få hjälp i hur man coachar och leder samtal? Hör av dig till mig!

Jag kände en extrem hunger och glöd hos de ungdomar vi bjudit in ifrån Sveriges elevråd, Sveriges elevkårer och Sveriges elevråd SVEA. Jag vill personligen återigen tacka er för att ni kom och förde alla elever och ungas talan med sånt mod, det är vi som är framtiden och den kan inte byggas utan oss!
                                  💛💙🙌🙋💜💚