onsdag 7 september 2016

Ostfralla med Västerbottenost


Västerbottenfralla var ett bröd som mina vänner på Hattstugan var glada att jag bakade till dem, så nu delar jag med mig av receptet till er. Det blir saftiga fina frallor som smakar underbart! Du kan såklart använda vilken ost du vill.

Du behöver 
  • 50 g jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 200 g durumvete (kan bytas ut mot annat mjöl)
  • 500 g vetemjöl special
  • 2 tsk flingsalt
  • 0,5 dl mat/rapsolja
  • 200 g riven västerbottenost

Gör såhär:
Värm mjölken och tillsätt vatten så vätskan är fingervarm. Smula ner jästen i en bunke, lös upp den med lite av vätskan och häll sedan på resten när jästen har löst sig. Tillsätt salt, olivolja och 100g riven ost. Häll i lite mjöl i taget och arbeta degen ordentligt och låt den sedan jäsa under bakduk 40-45 min. Mjöla ett bakbord och dela degen i lika stora bitar och rulla frallor, spraya lite vatten på dem innan du ringlar på den sista rivna osten som topping. jag gjorde även några frallor med sesamfrön på ovansidan. Låt sedan dina frallor jäsa igen, 25-30 min eler tills de är ungefär dubbel storlek. In i ugnen på 250 grader i ca 10min. OBS! Beroendeframkallande!