söndag 7 augusti 2016

Risotto med halluomi och ruccola


Jag har inte gjort risotto allt för många gånger i livet men denna blev riktigt god och receptet hittade jag på tasteline när jag sökte på grundrecept på risotto. svamp hade vi ingen hemma men tomat och rödlök fanns i kylen så det fick det bli med en liten hint av dijonsenap i risotton!

För 2 personer behöver du

2 dl avorioris10 gram smör1 dl vitt vin25 cl grönsaksbuljong50 gram parmesanost, grovt riven (uteslut den om du inte äter ost, kanske kan riva tofu ist?)

  • ½ msk dijonsenap 
salt och peppar
  • 1 tärnad tomat
½ rödlök finhackad
  • Servera med knaperstekt haloumi och valfri sallad. 

Gör såhär:
2. Fräs ris, hackad rödlök och smör i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt buljongen, och hälften av vinet. sjud under omrörning i ca 30-35 minuter.
3. När riset fortfarande har tuggmotstånd slå på resten av vinet och dijonsenap. Salta och peppra och avsluta med att hälla i grovriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.