onsdag 27 juli 2016

crepesen blev en pannkakslåda











 I går när vi skulle göra crepes (veganska) med kantarell/paprika stuvning, men så blev pannkakorna något av ett misslyckande. Inte smakmässigt men ihophållandemässigt, om ni förstår vad jag menar? Jag tror de beror på att jag hade i några ägg och det är ju dem som håller ihop det mesta även om maizena och potatismjölet gör ett underverk! får kolla över pannkaksrecept helt enkelt. Jag löste problemet med att botten av en ugnsform med pannkaka, Sedan hällde jag på och strök ut stuvningen och sedan täcka med mer pannkaka. Äter man ost kan man gratinera med ost, vill man ha vegan ost väjer man det och vill man inte ha ost alls går det också bra! Börja med att steka ca 8 pannkakor. jag gjorde mina på hälften havremjölk, hälften sojamjölk, vetemjöl, rismjöl, potatismjöl och maizenamjöl. Margarin till stekning. Min stuvning är gjord på purjolök, vitlök, paprika, kantareller och Oatly i mat.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med lingonsylt.