tisdag 10 maj 2016

vegetariska burrito med sallad och mixad ärtröra


Burritos kan göras på flera olika sätt, men det innefattar i alla fall en fyllning som läggs i tortillabröd. I Mexiko brukar man först koka brödet för att sedan steka det, i mitt kök brukar jag använda en ugnsfast form i mitten av ugnen tills osten har
smällt, använder man inte ost så ta ut dem när brödet fått lite färg. Under tiden du har dina rullar i ugnen så lägger du upp en sallad och tacosås. men innan du kommer dit ska du få lära dig hur man gör fyllningen till just dessa mumsiga burritos.

För 4 st rullar behöver du:

1 liten gullök
1 liten rödlök
1 stor vitlöksklyfta
1 liten burk majs
1 tomat
½ paket quornbitar
½ röd paprika
½ påse tacokrydda
½ dl vatten


Börja med att sätta ugnen på 250 grader,
Hacka alla grönsaker och börja med att steka vit och gullöken i lite olja.
Tillsätt quornbitarna och när dem mjuknat och börjar få färg är de dags att slänga i resten av grönsakerna. häll över drygt ett halvt paket tacokrydda och ½ dl vatten och låt de dra på svag värme ett tag. avsluta med majs efter tycke och smak.
Ta fram en ugnsfast form och om du vill kan du pensla med lite olja i botten. (oftast inte nödvändigt)
Ta fram en tallrik och lägg på ett tacobröd. Smeta ut lite Oatlyfraiche över hela brödet, lägg i den goda quornfyllningen du just gjort och toppa med tacosås, rulla ihop brödet och lägg ost skivor vid själva vikningen så den inte åker upp. smeta på extra sås eller använd en tandpetare om du är vegan.
Gör samma procedur med tre bröd till och ställ sedan in ugnsformen i mitten av ugnen tills dem ser klara ut, ca 10 min. Snabbt, lätt och utsökt!