torsdag 8 oktober 2015

sign for change.

Internet har en otrolig slagkraft eftersom vi är människor på hela jordens yta som kan gå samman och kämpa för samma sak. Vi kan på ett demokratiskt och fredligt sätt säga ifrån med hjälp av organisationer och plattformar på internet. Internet är ingen fluga, internet kommer inte att gå över. Det kommer bara delas upp i dom som kan och dom som inte kan använda det. Det kommer finnas folk som missköter användningen av internet och det finns redan idag. Mannen bakom internet gav ut sin idé och på så vis kunde alla få tillgång till detta fenomen som skapat oss en tredje värld där gränser inte finns om inte regeringar eller lagar sätter stopp för det IRL. (in real life, för er som inte kan chattspråk) Världen av internet är oändlig och jag har inte tid att snöa in på alla mina funderingar kring det nu. Utan jag bestämde mig för att jag ska samla alla dom här listorna jag själv skriver på för att ge någon en extra röst när dom som sitter över vägrar lyssna.
Ni kan lätt klicka in på länken och där skriva ert namn och skicka in. Du ser en mätare ovan hur många personer som skrivit under och hur långt det är kvar tills målet är nått.

Jag brukar avvara 5-10 minuter om dagen till att kolla runt på vad jag kan göra med hjälp av att bara finnas och skriva på ett papper som vädjar om mänskliga rättigheter. Jag brukar skriva på kanske 4, ibland är det storm och kaos och jag skriver på 13 men ibland glömmer jag också. Vad jag menar är att det är inte så noga om man gör det passionerat och brinnande. Det är inte fackeltåg för att farmor ska få högre lön utan namninsamling för att rädda isarna och djuren och andra människor som utsätts för våld, hot och terrorbrott. Jag begär inte mycket alls faktiskt;

Koka en kopp te, sätt på dig myskläder och tofflor och klicka in på mina länkar,
fundera lite på vad du tycker borde vara rätt och sätt det på ett elektroniskt papper tillsammans med 120,034,484 andra personer som tycker likadant. Det låter väl toppen? KRAM!


change.org - Här hittar du flera olika insamlingar som sätts upp över hela världen.
raddabarnen.se Höj en röst för barnen. Ingen ska behöva dö under flykt på Medelhavet.
namninsamling.se En plats främst för privatpersoner och mindre företag som vill nå ut till hjälpande händer. Här kan du själv göra listor om du vill finna stöd.
djurensratt.se Här kan du hitta namninsamlingar under "blixt auktioner" För djurens rättigheter i samhället.

De flesta ideella organisationerna har denna typ av namninsamlingar just för att man på ett effektivt sätt ska kunna angripa problemen med demokratisk påtryckning. Värna om demokratin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar