tisdag 13 oktober 2015

Linas vegetariska. grillat bröd med selleri, gröna linser och champinjoner.

Ingredienser:

  • Champinjoner
  • Ciabatta
  • Emmentalerost
  • Gräslök
  • Grekisk yoghurt
  • Gröna linser
  • Stjälkselleri
  • Tomater
  • Balsamvinäger
  • Dijonsenap
  • Olivolja
  • Salt
  • Sambal oelek
  • Svartpeppar
  • Torkad dragon
  • Vitlöksklyfta 



Jag ska skriva om receptet så som jag gjorde det, men många verkade sugna på att testa detta så jag lägger ut Linas recept så länge. Gå gärna in och kolla på hennes hemsida om du är sugen på mer läckra vegetariska Linarecept. :)

  1. Sätt på ugnen och tillaga 1 ciabatta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär 1 ask champinjoner och 1/2 knippe stjälkselleri i tunna skivor. Skölj 1 förp gröna linser och låt rinna av väl.
  3. Dijonkräm: blanda 1 förp grekisk yoghurt, 2 msk dijonsenap, 1 msk balsamvinäger, 1 vitlöksklyfta (presssad), 1tsk sambal oelek, 1 1/2 tsk torkad dragon och 1/2 tsk salt i en bunke.
  4. Rör ner svamp, selleri och linser i bunken med dijonkräm. Smaka av med nymald svartpeppar. Grovriv 150 g emmentalerost.
  5. Halvera och dela ciabattan på mitten. Fördela svampsallad och riven ost över bröden. Lägg på en plåt och gratinera högt upp i ugnen 5-6 min, eller tills osten smält.
  6. Finhacka 1 kruka gräslök och strö över bröden. Servera franska champinjoner på grillat bröd med broccolisallad och lite dijonsenap.