lördag 13 juni 2015

Fyllda paprikor a la mexico

Detta är 80tals feeling i köket och paprikor ska fyllas med mexicansk bönröra och ost för att sedan gratineras i ugnen och serveras tyvärr bara med gurkan denna gång. Men jag rekomenderar att ha en guacamole eller någon annan god sås till också. Jag har använt mig av en grytbas från go green men man kan lika väl göra grytan själv från grunden, jag var bara lite lat ^^ 


Du behöver:

  • 2 st ekologiska paprikor
  • 1 förpackning grytbas Mexican Chili 
  • 2 dl riven ost 
  • 1 dl majs
  • 1-2 dl kidneybönor
  • 1/3 chilifrukt (om du vill ha lite extra styrka) 
  • 1 liten klyfta vitlök
Gör såhär:
  1. Skär av paprikornas toppar så du får två lock. Kärna ur och skölj paprikorna noggrant.
  2. Förväll paprikorna och ställ på en klädd ugnsform. 
  3. Hacka vitlöken och bryn i en stekpanna med höga kanter eller i en kastrull. Hacka chilifrukten och skölj bönorna och majsen. Om du har torkade bönor så måste du blötlägga 8 timmar innan.
  4. tillsätt Grytbasen på vitlöken innan den bränns och tillsätt sedan bönor, majs och chilin. Ev. kan du behöva salta lite extra eller som jag föredrar att ha en nypa socker i mina tomatgrytor. 
  5. Fyll dina paprikor med så mycket fyllning som går i och toppa med ost. Lägg locket ovanpå och ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter och servera gärna med en kall sallad och en sås. Mina paprikor stod lite för högt i ugnen, men toppen äter man ju inte iallafall! ;)