måndag 8 juni 2015

Enchiladas

Mexikansk mat är extremt tacksamt att göra om man vill äta mycket vegetariskt. Det finns så mycket smaker, grönsaker och bönor att man inte behöver något kött. rullen kan fyllas fylls av vad tusan du vill egentligen. Här har  jag valt att göra två olika sorter och serverat med vanlig grönsallad 




Tomato and bean enchiladas

½ gullök
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
½ tsk kanel
1-2 tsk spiskummin
2-3 tsk oregano
½-1 tsk brunfarin
salt och peppar
ca 250 g krossade tomater
150 g majskorn
ca 230 g svarta bönor
1½ dl riven lagrad ost

TexMex vegitarian enchiladas

1 påse Santa Maria - tex-mex, vegetarian tacomix
ca 230 g tacosås med önskad styrka (liten burk)
150 g majskorn
½ paprika
2 dl creme fraiche
1½ dl riven lagrad ost


Alla uppskattar god vegetarisk föda i vårat hushåll ^^


För att göra enchiladas behövs inte några särskilda skills. Bara lite tid och lust. 
  1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
  2. Hacka gullöken, vitlöken och chillin och fräs sedan på medelvärme i en gryta,
    häll i kryddorna efter ett tag och låt dom hettas upp utan att bränna. Du kan även hacka paprikan för den andra fyllningen nu om du tänker göra båda två. lägg hacket isåfall åt sidan sen bara.
  3. Häll på tomatkross på de kryddade lökhacket och låt de koka ihop på svag/medelvärme några minuter medan du för den andra fyllningen
  4. Ta fram en stekpanna med höga kanter om du har. Tillaga texmex vegomix enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt sedan resterande ingredienser och glöm inte papikan som du hackade förut. ;) Ställ av plattan när du tycker den är färdig  
  5. Tillsätt majs och bönor i den första grytan du gjorde och smaka av om du behöver något mer av någon smak. (Ibland är tomatkrossen lite besk eller sur, då kan man lägga i en klick ketchup.)
  6. Ta fram bröden och en ugnssäker form. Lägg en sträng röra på bröden och sprinkla över lite ost. Jag brukar spara ost så de finns att gratinera med också. Men det är en smaksak, 
  7. Plasera rullarna med skarven nedåt på en plåt eller i en form och strö över ost. Gratinera ganska högt upp i ugnen i ca 15 min eller tills osten ser klar ut. 
  8. servera dina enchiladas med en fräsch grönsallad. MMmmm Va gott!