fredag 27 februari 2015

Att lyckas med quorn-filéerna

Allt eftersom blir jag bättre och bättre på att göra riktigt gott tillagat quorn. Yey!
Knepet med all vegetarisk mat är att krydda rätt eftersom de inte finns någon dominant smak så som köttet har. Filéerna har jag lär mig nu blir saftiga och smakar underbart om man helt enkelt låter dom marineras ett tag innan dem tillagas. Jag brukar göra det när dom är frysta och sedan låta dom tina i marinaden för att bli tillagade i sås efteråt. Eller så lägger man dem i en stekpanna eller på grillen.


Olika marinader till din quorn-filé Portioner: 4 st

Snabbt och lätt
  •  2 msk olivolja
  •  1 msk soja
  • ½ msk citron
  •  ½ tsk vitlökspeppar
  • ½ tsk Sambal Oelek

Divalo (passar bra till pasta)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1/2 röd chili, finhackade
  • 3 msk olivolja
  •  1 pressad citron
  • 2 tsk honung
  •  1 kvist färsk rosmarin
  •  Salt och  Svartpeppar

Örtkryddat
  •  2 msk olja
  • 1 msk olja från inlagd vitlök
  •  0,75 msk mushroom soy
  •  0,75 msk citronsaft
  • 1-1,5 tsk blandade örter
  • Salt Svartpeppar

Stark (passar bra till grill)       
  •  2 msk olivolja   
  •  ½ msk mörk balsamvinäger
  • 1 liten vitlöksklyfta
  •  ½ msk tomatpuré
  •   2 msk kinesisk soja
  •  ½ msk sambal oelek
  •   ½ msk flytande honung
  • Svartpeppar