måndag 3 november 2014

Vegetariska veckan - matsedel

Ny vecka, nya utmaningar. Jag har haft en lång ihärdig förkylning i en vecka och filosoferat över mitt liv, bakat och lagat mat. När man lagar mat och bakar kan man filosofera som mest tycker jag. Men det är svårt att komma ihåg allt man tänker på så de blir inte direkt några blogginlägg gjorda samtidigt. Men däremot blir det en liten lista på recept jag tänkte dela med mig av denna veckan.
Denna veckan kommer recepten bestå av vegetariska rätter för att visa att det finns mest bara fördelar med att äta vegetariskt. Det går ganska fort, det går att variera rätterna oändligt, det är mest färska varor i recepten och det är dessutom väldigt gott. Lördagen och Söndagen bjuder jag på två recept eftersom de flesta säkert inte äter lunch på annan plats. Dessutom funkar det jätte bra att äta det som blev över från lunchen med det som serveras till middag.

Varje dag denna veckan finns ett recept uppe kl.14
Från och med nu finns hela matlistan och en "bra att ha hemma lista" att ta del av.


Måndag - Tikka Masala
Tisdag - 
Canneloni med Spenat och Gorgonzola
Onsdag - Chili Con Cuorn
Torsdag - Zuccinisoppa
Fredag - Grönsakspaj
Lördag - Risonisallad och Lassange 
Söndag - Purjolökssoppa och Quesedillas


För att göra mina recept för 2-4 personer behöver du ha detta hemma

Färskvaror:


  • 200g färska lasagneplattor 
  • 500 g bladspenat
  • 1 st paprika
  • 1 st citron 
  • 1 st fänkål
  • 1 dl dill
  • 1 st röd chili
  • 5 st tomater
  • 2 st små morötter 
  • 2 purjolökar
  • 5 st salladslökar 
  • 2 st gullök
  • 1 st rödlök
  • vitlök
  • 5 potatisar
  • 200 g champinjoner 
  • 100 g gorgonzola 
  • 300 g riven ost 
  • 1 liter mjölk 
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt  
  • 2 st ägg
  • smör för mat och bakning 

Torrvaror och kryddor:

  • lasagneplattor
  • risoni
  • röda linser
  • 1 paket stora vita bönor
  •  3 paket krossade tomater
  • olivolja
  • grönsaksbuljong
  • tikka masala kryddmix
  • örtsalt och vanligt salt
  • svartpeppar och vitpeppar 
  • paprika pulver (gärna stark) 
  • torkad basilika, oregano och timjan

Frysvaror:

  • 300g vegetarisk färs
  • 1 paket quornfiléer 
  • 100 g hackad spenat