fredag 7 november 2014

Tomat och spenat paj

Paj är ju gott och det är faktiskt väldigt enkelt också. Har du inte grahamsmjöl hemma så ta vetemjöl.

Du behöver:

Pajdeg

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk vatten
Fyllning
  • 2 dl riven ost
  • 100 g spenat
  • 1 st tomat
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • ½ tsk örtsalt
  • peppar

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader. Pajdegen gör du lättast genom att hacka smöret i mindre bitar, häll över mjölet och knåda ihop, när mjölet "försvunnit" så kan du tillsätta vattnet och knåda till en slät deg. Tryck ut pajdegen i en pajform som mäter ca 20cm i diameter. Ställ pajdegen i kylen medan du gör fyllningen 
  • Hetta upp spenat med lite salt och peppar i en stekpanna. Riv osten om du inte köpt färdigt och skölj och hacka tomaten.
  • Blanda ihop äggen, mjölken, osten, örtsalt och peppar i en bunke. Lägg spenaten och tomaterna i pajormen och häll över äggstanningen. 
  • In i mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter.