onsdag 5 november 2014

Chili con Quorn

Du behöver:

  • 300g quornfärs 
  • 1 gullök
  • 1 röd chili
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 paket krossade tomater
  • 1 paket stora vita bönor 
  • salt, svartpeppar, paprikapulver och soja 


Gör såhär:

  • Koka ris enligt beskrivningen på paketet
  • Börja med att skala och hacka chilin, vit och gullöken 
  • bryn hacket i olja och tillsätt färsen när löken börjar få lite färg
  • krydda färsen med soja och svatpeppar
  • tillsätt tomatkrosset och koka ihop med kryddor, jag brukar skölja ur paketet med lite vatten och hälla ner i grytan också för att det ska ändå stå å puttra lite. smaka av om du vill ha mer styrka med ev. chilipulver eller några andra kryddor. Jag har basilika ibland för att variera lite.
  • skölj av bönorna och tillsätt dom. Låt chilin koka under lock 5-10 min och servera.
    Maten kan med fördel ätas med bröd.