måndag 5 maj 2014

Den Svenska Björnstammen

På torsdag är det dags för ett av mina svenska favoritband att spela på Grönan! HÅLL I ER!
Den svenska björnstammen kom in i mitt liv som en käftsmäll 2010, 2011 visste dom flesta vilka electropopbandet var och förra året måste alla som missat dom tidigare år blivit upplysta när dom hade sin singel "svalkar vinden" i en reklam för Comhems TiVo.
Dom har sprungit ikapp tiden och för nästan två veckor sedan, 23 april, släppte dom sin senaste platta 

"I förhollande till" som är mindre electronisk jämfört med tidigare plattan men minst lika bra ändå om du frågar mig. Texterna är högst aktuella och lämnar rum ändå för egen tolkning. Bland tidningsrecensioner har det sett lite olika ut på gilla-skalan.-. Allt från en stjärna i Aftonbladet till 4 stjärnor i tidningen GAFFA och fina ord från mångsysslaren och skribenten Daniel Hånberg Alonso som skriver "De är bättre som musiker, säkrare som melodimakare och deras glada svenska trallpop är värt en egen ™-stämpel. Den Svenska Björnstammen är här för att stanna."
2010 hörde jag sista valsen och dansmusikdet var som sagt en smäll på käften, jag som inte direkt varit något större fan av electro eller techno var lyrisk över hur bra de lät när dom lagt ihop det med popiga melodier och djupa svenska texter som framförs av sju reko Norrköpingspojkar och den nya plattan lever upp till mina förväntningar. Trots att den inte har lika många käftsmällar så har den inte en enda dålig låt, den är jämn och behaglig och blir bara bättre ju mer jag lyssnar på det. Mina två favoriter från plattan är "som vanligt" och "snorvalp."

Vill du som jag förgylla sommaren med lite super svensk och super bra livemusik ska du se grabbarna på någon av sommarens spelningar.
Det har smygstartats i april och fortsätter som sagt i Stockholm 8:e mars, nu på torsdag på Gröna lund.

Resterande spelningar:

8 maj - Stockholm - Gröna lund 
23 maj - Göteborg - Liseberg 
24 maj - Lund - Mejeriet 
31 maj - Umeå - Brännbollsyran 
7 juni - Östervåla - Skogsvallen
26 juni - Norrköping - Bråvalla Festival
10 juli - Traena (Norge) - Traena Festivalen
24 juli - Emmaboda - Emmabodafestivalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar