lördag 12 april 2014

Jag finns, jag mår, jag bryr mig och accepterar

Har ni också upplevt att människor i eran omgivning tycker att ni "bryr er för mycket" "Tänker för mycket" eller "känner för mycket", Senast tre timmar sedan fick jag höra två av dessa påståenden och dessutom skulle de vara anledningen till att jag mår dåligt emellanåt. Men jag måste få avvisa dessa påståenden med det enkla svaret att jag mår bra när mitt liv har en mening, och det känner jag att det har om jag får bry mig, tänka och känna. För när jag gör det kan jag också göra skillnad i saker som gör att jag mår dåligt.

Jag hade en terapisession i tisdags där vi pratade om radikal acceptans och jag blev så glad över att begreppet finns. Jag visste inte det och jag hade haft funderingar på just ordet acceptans dagarna innan.
Radikal acceptans betyder inte att de är okej, det betyder att man förstår att det är så det ligger till.
Först när man accepterar verkligheten kan man ändra på den annars jobbar man bara på att motarbeta något man inte kan ta till sig som att möta krig med krig och då får de förödande konsekvenser.Ibland tänker jag "vad kan lilla jag göra, det är lika bra att lägga ner allt och bara bry mig om mig själv så skulle jag må bra" men när jag gör det mår jag bara sämre, jag tror ju på människan och en ljusare framtid och för att nå de måste jag hitta lite ljus i nuet och acceptera mörkret så jag kan hitta lösningar.

Idag vaknade jag upp och kände mig lite otaggad på livet men insåg snabbt att jag skulle ta reda på varför jag var otaggad så jag kunde motarbeta det och de gjorde jag. Jag kollade på "efter tio", sökte lite jobb, chattade med människor, lyssna på musik och läste om saker jag tycker är viktigt och nu är jag taggad som bare den. Det var bara det jag vill dela med mig av, Du kan om du vill osv, du kan göra skillnad både för dig själv och för andra men det börjar alltid hos dig själv!
När du bestämt dig för att du vill vara en del av en finare framtid, då kan du hitta likasinnade själar här.

Firar detta inlägget med Faråker som förövrigt släppt sitt första och grymma album nu i veckan.
Faråker – Början på slutet - lyssna på alla låtarna på spotifyInga kommentarer:

Skicka en kommentar