fredag 14 februari 2014

Bärsoppa, UVI och röd fredag.

Missförstå mig rätt, jag älskar alla hjärtans dag, den är rosa och fylld av hjärtan och fluffiga saker.
Dessutom finns glada och kärleksfulla budskap på nätet, i alla skyltfönster och folk är mer glada och kärleksfulla än vanligt.. dom flesta i alla fall, för alla singlar kan det antingen vara ett helvete eller en möjlighet jag tror jag är någonstans på mitten i mitt singeltillstånd. Det på gränsen snuddar till tragiskt.
Men varför?
-Hade det varit en vanlig fredag så hade det varit helt okej att sitta å klia sina exem, lyssna på musik i sitt rum och ha urinvägsinfektion, även om det inte hade varit ultimat så hade det iaf varit accepterat. Jag har städat lägenheten och ätit köttfärssås med mina sambosar. Mysigt och omysigt på samma gång. Men säga att det är så jag spenderat alla hjärtans dag låter som en katastrof, och det känns som det också..

När jag går in på facebook eller instagram så blir jag helt rasande för det verkar som att "ALLA har en glad alla jävla hjärtans dag... arrggh" Men sen slår det mig att så fort som man har minsta lilla att skryta med så gör vi ju det i sociala medier, så självklart kommer facebook vara proppad med bilder på saker, blommor, resor osv, som alla ger varandra just denna dag. Men det blir lite mycket tävling över det tycker jag.
Jag kan så klart bli glad när jag ser bilder på mina vänner med respektive, familj eller andra vänner, se att dom har en trevlig dag tillsammans med varandra. Det vill jag också ha, de borde alla sträva efter så ofta som möjligt, men vi kan väl dämpa hypen lite för folk som inte har en bra alla hjärtans dag får en pissigare fredag än vad som ens är nödvändigt. lägg tiden på att stänga ute resten av världen och var med dom du älskar och låt oss ensamma få ha internet att socialisera genom. Jag tar ett glas hemmagjord bärsoppa och firar lugn röd fredag, Puss och Hej!


Rabarber och hallonsoppa.
4 port. ca. 20min

Om du använder frysta bär kan du behöva mer potatismjöl eller lite mindre vatten.300g rabarber
1 dl hallon

3 dl vatten 
½-1 dl socker
½-1 msk potatismjöl 


  • Tina upp rabarberna tillsammans med vattnet i en kastrull på svag värme.
  • när de börjar mjukna kan du höja ett snäpp så de sjuder, tillsätt socker och hallonen och låt bären gå sönder ordentligt och mosa dem lite extra med en visp.
  • blanda ut potatismjölet i kallt vatten och häll ner i en fin stråle under omrörning. ta lite i taget så soppan inte blir för tjock, då har du en kräm istället ;)  

Du kan ev. smaksätta med lite lime eller hallonsaft om du vill ha mer syra eller sötma.