onsdag 21 augusti 2013

Fläskpannkaka i ugn

Fläskpannkaka är en favorit, det går fort, det är lätt, det är mättande, relativt billig och sköter sig själv rätt bra! :) Jag brukar använda ett recept jag modifierat från Arla. som allt tar pannkakan ca. 35 min. och då är 20 min i ugnen. Ett oväntat men gott tillbehör är jordgubbssylt och glass. Om man inte vågar sig på den kombinationen kan man alltid köra på lingonsylt eller rårörda lingon. 

du behöver:

3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 12 tsk salt
  • 12 tsk strösocker
  • 2 pkt tärnat bacon
  • 3 msk Smör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200ºc. Blanda samman mjölet och bakpulvret. 
Knäck äggen i en bunke,  blanda ut med 2dl av mjölken och sikta ner lite av mjölet, varva sedan mjöl och mjölk tills det är en jämn smet. tillsätt salt, och socker. Stek bacon som du vill ha det. Smörj en långpanna med smör och strö ut fläsket och häll på pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills den har stannat och fått fin färg. Låt svalna några minuter och sedan njut!