måndag 1 april 2013

matiga muffins med bacon och lök

Dem här muffinsen kan ätas både som frukost mellanmål och lunch. Supergoda att äta till en sallad!

                                                                                                     

Du behöver:

2 st. vitlöksklyftor
1 gullök
350 g bacon 
5 dl vetemjöl
3 dl fullkornsmjöl
1 msk bakpulver
100 g smör
2 dl riven ost
4 dl mjölk
salt, peppar och basilika 




Gör såhär:

  1. blanda alla torra ingredienser i en skål 
  2. skiva ner smöret och blanda ihop med matberedare eller för hand
  3. häll ner mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg/smet 
  4. hacka löken, basilikan och baconet om du inte använder färdighackat. 
  5. Blanda allt i degen, salta och peppra efter behov
  6. häll upp i formarna och grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 15-20 minuter,
    Gör du små är det 12-15 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna på galler och servera med en sallad eller röra av valfri sort.