torsdag 11 april 2013

hallonmousse


Detta är hallonmoussebakelser vi gjort på jobbet, mycket goda och dekorativa. Dessutom kan dem serveras både frysta (blir mer som glass) eller kylskåpskalla. Har man inte formbara plastringar att fylla i kan man ta ett glas exempelvis och då behövs inte sockerkaksbotten om man inte vill. 

Du behöver:

200 g frysta hallon
1 st gelatinblad
1,5 msk socker
1,5 dl vispgrädde 
2 st äggvitor 

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
  2. Koka/värm hallonen tillsammans med sockret så det blir en sås
  3. Börja vispa upp äggvitorna till ett skum i en ren skål 
  4. Sila hallonen så att kärnorna försvinner och smält sedan gelatinet i såsen 
  5. Häll såsen i en tunn stråle ner i äggblandningen som ska ha börjat fluffa sig. 
  6. Låt äggvitan och såsen vispas ihop till ett fast skum ca. 10-15 min. 
  7. Under tiden kan du vispa grädden så den är löst uppvispad. 
  8. Vänd ner äggblandningen och vispa eventuellt lite med en ballongvisp om den är för lös
  9. Fyll i en spritspåse och spritsa i glas eller dylikt, Ställ i kyl eller frys i minst 2 timmar
  10. Dekorera och servera som du vill.