tisdag 23 april 2013

cakepops - olika varianter

När det kommer till cakepops kan mangör a oändliga kombinationer och sorter men jag tänkte iaf dela med mig av ett fåtal som jag vet är goda. Cakepops är för er som inte vet en kaka på pinne som doppats i choklad eller dekorerats med marsipan eller liknande. Tänk dig en dammsugare; du tar det som blir över när du bakar gör en smet på det, och smaksätter med något gott. Rulla smeten till bollar och sätt på en pinne. Doppa och dekorera pinnen som du vill! Självklart behöver de inte vara bollar, man kan göra figurer, rosor eller varför inte just en dammsugare?

Olika smaker: 
oreo kladdkaka - Färskost orginal
sockerkaka - Philadphiaost Maraboue
skumfluff - vaniljkaka/sockerkaka toppat med kokos
hallonsmörkräm - digestive och sockerkaka
bananmos - sockerkaka - doppat i choklad
choklad och rom kräm - sockerkaka
Som sagt, bara fantasin sätter gräner. 

Såhär kan man göra sina cakepops:

  1. Ta en mjuk kaka, socker kaka, choklad kaka, muffins eller tårtbottnar som blivit trasiga eller över. Blanda i en skål med något krämigt. Ex. Philadelphia ost, smörkräm, fluff, lemon curd. Smaksätt och färga massan om du vill. med ex. hallon, vanilj eller kokos. 
  2. Rulla bollar och lägg in i frysen i minst 30 min. Jag brukar ha över natten 
  3. Ta fram dina bollar och låt tina lite medan du smälter choklad eller candy melts och tillsätt ev lite kokosfett eller matolja. 
  4. Ta fram pinnar. Doppa pinnen i chokladen och tryck in i bollen den sitter bättre då.
  5. Sänk ner hela din cakepop i chokladen och låt den rinna av försiktigt innan du ställer den i ett glas med strösocker så den kan torka ordentligt. Vill man kan man här dekorera med strössel eller färgat socker. 

Tips! Byt ut den mjuka kakan mot typ digestivekex, ballerinakaex eller oreokex.
Älskas av både stora och små!