måndag 25 mars 2013

Påsktårta

Detta är en simpel men väldigt fin påsktårta vi säljer på jobbet. 
Den går ganska fort att göra och man behöver inte allt för mycket saker för att lyckas. 

Du behöver ha hemma:


  • En tårta
  • grön marsipan eller sockerpasta
  • gul marsipan eller sockerpasta
  • karamellfärg - röd och svart eller choklad
  • chokladstänger/ränder (kan man göra själv på bakplåtspapper i frysen) 
  • äggskal 
  • florsocker
  • godisägg 


Gör såhär:

Bygg din tårta som du vill ha den. Vi har en prinsesstårta på jobbet.
Kavla och skär ut en grön cirkel av marsipan ca 3,5 mm tjock. I omkrets ska den vara mindre än tårtan, det ska vara ca 2-3cm till kanten när du placerat den i mitten av tårtan. 
Kavla gul marsipan som täcker hela tårtan, något tunnare typ 2 mm tjock och klä in den. 
Skär ett kors över den gula marsipanen och sen ett kryss så du kan pilla upp hörnen 
och rulla upp marsipanen så du kan se det gröna. 
Ta chokladstavar och lägg på/runt tårtan så det blir en fågelbo-känsla (Kan uteslutas) och pudra med florsocker.
Till dekoration har du godis ägg, ett riktigt äggskal som du tvättat och fyllt med lite florsocker och en kyckling i gul marsipan som du lätt gör av en liten boll och formar en näbb och liten rump på. 
Använd röd karamellfärg att färga näbben med och choklad eller färg till att måla två små ögon. Sätt kycklingen i skalet, lägg på tårtan och strö ut äggen runt om. KLART!