tisdag 22 januari 2013

Browniebotten

Jag ska göra en födelsedagstårta till min pojkväns bror som fyller 17 till helgen.
För att förbereda mig lite så gjorde jag botten till tårtan idag.
Det kommer bli en browniebotten, daimfluff + jordgubbsmousse, eftersom han inte gillar tårta, grädde eller marsipan speciellt mycket fick det bli detta eftersom han gillar daim, kladdkaka och jordgubben kommer bryta av perfekt. ;)

Här är receptet på browniebotten jag gjorde idag:

Du behöver:

100 g smör
2,5 dl smör (rumsvarmt, gärna över natten)
3 st ägg (rumsvarma)
180 g mjöl
2 msk kakao 
1 tsk salt
1 msk kaffe 
100g mörk choklad


Gör såhär:

  1. Vispa upp smöret så det är krämigt 
  2. Tillsätt sockret och vispa ca. 5 min. Det ska bli en krämig men fluffig massa. 
  3. Under tiden blandar du mjöl, kakao och salt i en bunke 
  4. När smöret och sockret är vitt, fluffigt och krämigt så knäcker du ner äggen och vispar vidare.
    Det kan verka som att den har skurit sig men ge inte upp än. 
  5. Sikta i mjölblandningen och vänd ner i smeten
  6. smält chokladen och blanda med kaffet och vänd ner det med
  7. häll upp smeten i en "bröad" form och ställ in i ugnen på 170 grader, 20-25 min 
  8. När du tagit ut kakan vänder du den upp och ned på ett bakplåtspapper så den inte blir för "fluffig" på toppen. låt den svalna och frys in eller använd direkt.