måndag 28 januari 2013

Betsällning på snövit

Igår fick jag göra min första beställning helt själv.
Det var en snövit, en sådan med vit choklad jag visade i förra inlägget. 
Denna hade lite annorlunda "outfit" dock för att det fick inte innehålla spår av nötter, 
så marsipan var uteslutet. Som tur är finns det ju sockerpasta, så dekorationen fick bli av det ist. 

I förra inlägget förklarade jag vad snövit och askungen var för tårtor och vad som behövs.
I detta inlägget tänkte jag förklara hur du gör dem. 
Så kolla in föregående inlägg och sen har du tillvägagångssättet nedan. 
Lycka till och ha kul! ;) 





















Gör såhär:

  1. Dela anslaget i tre delar. Du ska alltså ha tre st lika stora tårtbottnar 
  2. Ta bottenanslaget och täck med hallonsylt, ca. 3 mm tjock 
  3. Lägg en liten klick grädde på sylten och bred ut så de täcker. 
  4. Lägg på nästa anslag och täck med vaniljkräm och lägg en cirkel med hallon ca. 1 cm innanför kanten på kakan och fyll den sedan med hallon, inte för mycket men inte för lite heller.
  5. läg en liten klick med grädde på hallonen och stryk ut så den precis täcker och kan användas som "klister" för nästa anslag som ska läggas på.
  6. Tryck försiktigt men bestämt dit anslaget så den för en jämn och bullig form och täck sedan med grädde. 
  7. Tryck sedan på dina choklad flagor på tårtan genom att ta massvis i handen och pressa mot tårtan. Börja på kanterna och ta sist och lägg på en hög på toppen 
  8. dekorera med florsocker och den dekor du vill ha. 
  9. KLART!