onsdag 3 oktober 2012

ugnsgrönsaker, kött och klyftpotatis

Hejsan, förlåt att det tagit ett tag för uppdatering. Jag har varit hemma hos min familj och mina vänner i Falköping några dagar så har inte riktigt haft tid att varken baka eller blogga.
Idag tänkte jag iaf dela med mig av lite middagstipps; laga med råvaror kanske jag skulle ha kallat inlägget, för det är precis de det handlar om.

Imorgon är kanelbullensdag så då ska här bakas bullar. Hörs då!















 Du behöver:

1st paprika
½ litet blomkålshuvud 
lika mycket broccoli (6-8buketter)
2st tomater
1st stor gullök
4st stora potatisar
ca.4 skivor fläskytterfilé
olivolja, salt, peppar och vitlök eller örtkrydda















Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala potatisen om du vill och dela i stora klyftor på längden.
  • Lägg i klyftpotatisen i en långpanna och ringa över lite olivolja och salt.
  • Ställ in högt upp i ugnen under 20-25 min.
  • skär upp grönsakerna i ungefär lika stora bitar lägg i en ugnsfast form. Strö över salt peppar och ev olivolja och ställ in i ugnen under potatisen. Kolla till emellanåt borde vara klara samtidigt som potatisen.
  • Banka ut köttet och smörj in med olja, salt och peppar (eventuellt någon annan krydda du vill ha)
  • stek i varm stekpanna ca. 1min på var sida 
  • servera allt tillsammans med en god sås.