torsdag 25 oktober 2012

Tomatsoppa med minispenat

Personer: 4st             Tid: Max 30min                            Kök: Skandinavien

Tomatsoppa med minispenat














Du behöver:

1liter krossade eller passerade tomater
4dl matlagningsgrädde (kan bytas mot CF)
1 stor gullök
1-2klyftor vitlök
2 st tärningar grönsaksbuljong
2msk ketchup
1msk olivolja
2-3dl minispenat
basilika salt och vitpeppar
För något matigare soppa koka upp nudlar eller pasta att ha i.



Gör såhär:

  • Koka pasta eller nudlar om du vill ha det i 
  • Hacka löken och fräs i en kastrull med oljan
  • Häll ner tomatkrossen, jag brukar tillsätta vatten
    genom att skölja ur förpackningen och häll ner i grytan.
  • Tillsätt matgrädden och buljongtärningarna en åt gången
    smaka mellan så det blir lagom men smak.
  •  Fräs på minispenaten och pressad vitlök i en stekpanna
    och häll sedan ner det i soppan. 
  • Krydda efter behag med basilika, vitpeppar, ketchup och salt. 
  • låt allting koka ihop i 10-15min och häll ner pastan i slutet.