lördag 27 oktober 2012

Kycklinggryta med smaker från afrika


Denna rätten är inspirerad av ett recept ur en mattidning jag hittade hos mormor en gång. Jag minns inte exakt hur receptet var så jag har dragit ihop lite av de jag minns och smakat mig fram. 

Personer: 4-6st             Tid: 60min                            Kök: Afrika



 













Du behöver:

minst 10st kyckling innerfiléer1tsk salt
1tsk kryddpeppar 
saft av 1 citron 3 gula lökar1-2 vitlöksklyftor2msk smör 2msk tomatpuré 2-3tsk berbere3dl vatten ev 1msk redning 4 hårdkokta ägg eller stekta
Servera detta med gott bröd och ev. ris

Gör såhär:

  • Krydda kycklingfiléerna med salt, kryddpeppar och citronsaft.
  • hacka löken och fräs den i en gryta.
  • rör i tomatpurén och barbere 
  • lägg ner kycklingen och låt den bara få en fin yta. 
  • häll sedan i 3dl vatten och koka under lock i ca.30min
  • koka ägg under tiden i ca 8-10min så de blir hårdkokta
  • ska äggen och lägg ner de i grytan 
  • låt koka ytterligare 3-5min, vill du ha stekta ägg steker du dem helt enkelt innan och lägger upp dem på din tallrik tillsammans med grytan och en bit bröd.