måndag 22 oktober 2012

Korvstroganoff


Personer: 4st             Tid: 30min                            Kök: Skandinavien


Du behöver:


1 falukorv (ca.400g)

1msk olja


1,5 förpackning krossade tomater (ca.600g)


2 msk tomatpuré


1-2msk ketchup1-2 vitlöksklyftor

1 stor gullök
1-2dl matlagningsgrädde

salt, peppar och spiskummin efter beahg ev. basilika





















Gör såhär:

  • Skär falukorven i strimlor eller kuber i lagom stora bitar 
  • Hacka gullök och vitlök 
  • häll ner en matsked olja i en gryta och bryn löken och korven. 
  • häll ner tomatpurén och rör om. Sänk plattan
  • tillsätt tomatkrossen, ketchup och kryddorna och smaka av. 
  • det kan vara gott att ha i lite basilika också om man tycker att något saknas.
  • häll i grädden och låt puttra några minuter. 
  • servera med ris eller pasta. 


Bra att ha till morgondagens mat - Nudelwook med kassler 

kassler (strimlad eller hel), nudlar av valfrisort, broccolibuketter, blomkålsbuketter, purjolök,
rapsolja, fisksås, limejuice (på flaska eller färsk limefrukt), röd chili, salt och vitpeppar