fredag 7 september 2012

Tacopaj

Detta är en suuuper god tacopaj som jag gör med jämna mellanrum, den är allt annat än nyttig dock så det får kanske inte bli för ofta. haha.
OBS! 
Jag glömde att förgrädda pajskalet innan, därav den lite brända ytan som ni ser på bilden.

så kom ihåg att förgrädda innan så slipper ni den biten ;) 
















Du behöver:

pajdeg enligt grundrecpt.
ca.350g Tacokryddad köttfärs

1dl mjölk
1dl grädde
4-5msk tacosås
4st ägg
2-3dl riven lagrad ost
1st tomat
ev.4 msk majskorn
nachochips som lock
salt och peppar efter behag

Gör såhär:

  • Börja med att ställa in pajskalet i ugnen på 250grader i ca.10 min eller tills det fått en gyllenbrunyta
  • Stek köttfärsen med tacokrydda
  • Häll upp i en skål och blanda med mjölk, grädde och tacosås
  • Knäck i äggen och rör så de är helt sönder, salta och peppra.
  • Riv osten och bland i den med. Ev.spara lite att toppa chipsen med.
  • skär tomaten i bitar 
  • häll i äggstanningen i pajskalet
  • lägg på tomatskivorna och ev.majs 
  • ställ in pajen i ugnen och sänk till 125 grader. låt den stå i ca.25min.
  • ta ut pajen och lägg på nachochipsen och ost om så önskas. 
  • ställ tillbaka den i ugnen i 5-10 min. äggstanningen ska vara fast och chipsen gyllenbruna.
    (inte som på min bild, då jag behövde ha inne dem lite för länge för att den skulle bli klar rakt igenom.)