lördag 22 september 2012

Extra krispiga pannkakor

Alla vill ju ha frasiga och krispiga våfflor, men tänk om man vill ha krispiga pannkakor då? Alltså inte såna "pannkaksbröd" man får om man steker för varm eller för länge utan bara "inte sladdriga pannkakor. Jo då ska du använda dig av detta receptet så ska du se att det säkerligen blir en krispigare smakupplevelse ;)

Detta receptet ger ca.6 pannkakor

Du behöver:

  • ½ liter mjöl
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg
  • 50 g smält margarin
  • 1 ½ dl mineralvatten (naturell)
  • ½ liter mjölk


Gör så här:

Smält smöret, du kan med fördela smälta i stekpannan du sedan ska steka pannkakorna i så är den "smord". Blanda ägg salt och bubbelvattnet i en bunke, häll i mjöl och vispa till en smet/deg och fyll sedan på med mjölken lite åt gången så de blir en jämn och klumpfri smet. Grädda pannkakorna som vanligt på medelvärme i ca 1 min på varje sida och servera med din favorit sylt eller bär. 

2 kommentarer:

  1. Frasighet är precis vad jag strävar efter när jag gör pannkakor. Brukar fixa det med extra smör, men det blir inte så nyttigt, dessutom blir de bara frasiga i kanten.
    Att hälla mineralvatten i smeten vlåter mycket nyttigare. Måste absolut testa nästa gång jag gör pannkakor, vilket lär bli snart. Tack för tipset :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det blir ju något nyttigare iaf, även om jag själv är ganska bra på att använda ganska mycket smör ;)
    Det var så lite!

    SvaraRadera