onsdag 19 september 2012

Chokladtårta med hallon och mangofyllning



















En liten enkel tårta till söndagsfikat. Mums!


Rescept på chokladbotten hittar ni här och choklad pastan som jag har täckt tårtan med köpte jag här.
Ska man ha tårtan till en mer fin tillställning kan det vara värt att lägga ner lite mer tid än jag gjorde med själva täckandet av tårtan (Sockerpastan) Så de inte är väck i botten eller skarvar i pastan.
Annas bakstuga har en kanonbeskrivning hur du gör.
Kom också ihåg att om du har täckt tårtan med grädde och sedan lägger pastan över finns det stor risk att de smälter igenom tårtan om den står en längre tid. Smörkräm är att föredra.

Fyllning nr 1:


Du behöver:

2st äggulor

100 g mjukt smör
2 dl socker
150 g hallonpuré (köpt eller egen)
1 tsk pressad citron

Gör såhär:
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker så det är fluffigt. Tillsättt hallonpurén och vispa ner äggulorna. Smaka ifall det kan behövas mer citron. 


Fyllning nr 2:

Du behöver:

100 g smör
1,5 dl florsocker
1-2 tsk Mango arom
2 äggulor

Gör såhär:
Vispa sömöret och florsockret fluffigt, tillsätt godisoljan (Arom) och vispa ner äggulorna. smaka av och se om de kan behövas lite syrlighet från ex.citron eller sötma från 
ex.vaniljsocker eller mer mangoarom.


Spackla tårtan med någon av de två smörkrämerna ovan och täck med sockerpasta.
Klart!