tisdag 28 augusti 2012

tårtbotten av rice-krispies och maräng

Denna botten föredrar jag framför vanlig marängbotten eftersom rispuffarna ger tårtan lite mer textur och mer att tugga på. Receptet på botten är väldigt enkelt och fyllningen och dekorering går att variera i oändlighet anledning till att det  bara blir botten denna gången är för att det var den jag hade bild på helt enkelt. Det kommer nog en bild framöver med en hel tårta. 


Du behöver:

  • elvisp
  • 4st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3 dl rice-krispies

Gör såhär:

  • Vispa äggvitorna och sockret till en vit, fluffig "hård" maräng. Det är viktigt att inte ha något fett eller äggula som kommit med när man gör maräng för då blir det inte bra.
  • När marängen är klar vänder du ner rice-krspies i den och smetar sedan ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Släng in den i mitten av ugnen på 125 grader i ca 60 min.