torsdag 17 maj 2012

Pestokyckling med spaghettini


Du behöver alltså de som är på bilden ovan, men jag gör det lätt för dig och skriver upp det också. ;)


Spaghettini eller annan pasta
ca 10 st blad basilika, 
½dl grön pesto 
2dl creme fraiche, naturell eller med valfri smak. Jag använde parmesan och vitlök
500g kyckling innerfiléer 
salt och peppar efter smak


Såhär gör du:

hacka basilikan och blanda den med pesto, creme fraiche,  salt och peppar. Smaka av.
När röran smakar bra lägger du i kycklingen och rör runt allt så den är helt täckt i röran.
Häll allt i en ugnsfast form och in i mitten av ugnen på 250grader 
sätt på pasta vatten och koka sedan upp pastan.
Kycklingen och pastan brukar då bli klara ungefär samtidigt, 
om du vill vara extra säker kan du sätta på pastan när kycklingen är nästan klar.
Dra då ner ugnen till 100grader.