onsdag 16 maj 2012

chokladkaka med tryffel, steg för steg


Du behöver

  • 5 ägg
  • 175 gram smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 1 dl kakao
  • (1 tsk vaniljpulver)
  • ½ tsk salt
  • 1 krdm bakpulver

Glasyren

  • 200 gram ljus choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 25 gram smör














Blanda socker, ägg och sirap i en kastrull och låt sjuda. Det ska bli en kolasås liknande massa, när det är fixat så tar du av kastrullen från plattan och lägger i smöret i bitar och låter det smälta.



Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner äggblandningen i bunken så det blir en jämn smet


täck en plåt med bakpapper och häll på smeten. In i mitten av ugnen på 175grader i 15-20min















medan kakan svalnar kan du göra tryffeln.
Koka upp grädden, hacka eller riv chokladen och häll sen varma grädden över chokladen.
När chokladen är smält blanda ner smöret och rör tills du får en jämn massa. 

När tryffeln är klar är det bara att stryka på den på kakan och sen är det klart!