torsdag 5 april 2012

Tigermuffins

Nu på kvällen har jag stått och bakat tigermuffins
som jag på lördag ska dekorera med frosting och påskägg.
Men ni ska få receptet på muffinsen och en liten bild.
Jag fick ut 12st stora muffins och 8st små.

Ugn: 200°c i drygt 15min för de stora och ca. 10min för de små.

Ingredienser:

125 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 ägg
3 msk chokladknappar

Så här gå det till
1. Vispa smör och socker till en slät smet
2. i en annan skål rör du ihop mjöl och bakpulver
3. vispa ner ett ägg i taget i smöret och sockret.
4. varva mjölblandningen och mjölken ner i smeten
5. dela upp smeten, en tredjedel ska ha kakao och choklad
och resten ska ha vaniljsocker.
varva smeten i formarna, vill ni ha höga fina muffins så fyll de till 2/3
ska ni ha frosting på och då inte vill att de ska bli för höga ska de va 3/4 smet i.

Jag gjorde dock med 2/3 och då behövde de vara inne lite längre än 15 min
men det enklaste är att känna, dem ska precis ha blivit torra i
mitten då är dem som bäst.