tisdag 24 april 2012

Rulltårta



OBS
! bild från http://www.bloggfamiljen.se/matplatsen/













Rulltårta recept:

3st ägg
2dl socker + 1dl till garnering med.
2tsk bakpulver 
2dl mjöl
½dl mjölk
valfi sylt eller bär till garnering

Sätt ugnen på 250grader
Blanda ägg, socker och mjölk i bunke och vispa tills de blir en riktigt fluffig och vit smet
häll i mjölet och bakpulvret och vispa ihop, om du använder elvispen här så kör på låg hastighet.
Häll ut smeten på en plåt med bakpapper och ställ in i mitten av ugnen i ca.5 min.
Den ska ha fått en fin brun färg på ovansidan och svällt en aning.
När du tagit ur plåten ur ugnen flytta kakan med pappret från plåten till diskbänken.
Häll ca. 1dl socker på ovansidan så det blir ett jämt lager.
Ta ett till bakplåtspapper och lägg över kakan och vänd den sen så ovansidan blir undersida. Ta bort de "gamla" pappret från kakan och om det inte vill lossna kan man stryka på lite vatten så brukar det släppa. När pappret är borta är det dags att smeta på sylten eller lägga på bären som man vill ha. Se till att det täcker hela kakan och rulla sedan ihop den på långsidan så den blir en jämn och fin rulle.
Svårare än så är det inte. Tar max 30 min att göra och passar till alla tillfällen, stora som små.