söndag 8 april 2012

påsktårta

Såhär blev min påsktårta efter många om och men,
























Efter att jag insett att jag inte hade hur mycket tid som helst så blev det en chokladkaka som jag sedan garnerade runt om, det är vispgrädde som jag blandat med cremefraiche frosting.


Till chokladkakan behöver du:

  • 150 gr smör (smält) 
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 3 msk kakao
  • 2 ägg

Såhär gör du:

  • vispa ägg och socker pösigt
  • smält smöret och häll ner i smeten
  • blanda runt vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål
  • knäck i äggen i sockersmeten
  • sikta ner mjölblandningen
  • tillsätt resten av ingredienserna 
  • grädda i mitten av ugnen på på 175grader i ca. 30.40 min
    testa med en provsticka, kakan ska vara torr.

Till cremefraiche-frostingen behöver du:

  • 1dl cremefraiche
  • 50g margarin eller smör (rumstempererat) 
  • ½-1dl florsocker
  • 2tsk vaniljsocker
  • karamellfärg (valfritt)

    Börja med att visspa smöret så det är riktigt smidigt först.
    sedan 
    vispar du ihop alla ingredienser, Det som styr hur tjock frostingen ska vara är florsockret, så testa dig fram för bästa resultat.Dekorera din tårta med påskgodis eller något annat sött.