måndag 2 april 2012

Kärleksmums


















Jag testade att baka Leila Lindholms kärleksmums för ett tag sedan.
Från min sida tyckte jag att de blev för mörk och för mycker choklad.
Så jag hade nog tagit ljuschoklad till glasyren ist...
Men min pojkväns arbetskamrater (som fick den till Fredagsfika på jobbet)
Var mer än nöjda med kakan, som gick åt.

Så sumeringen är väll att till chokladälskande vuxna kaffefreaks är denna kaka perfekt.


Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Till 1 plåt:
5
 st
 ekologiska ägg
4 dl strösocker4.5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver5 msk kakao av god kvalitet300 g smör2 dl vatten200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:

2
 dl
 vispgrädde
2 msk espressokaffe200 g mörk kvalitets choklad 70%2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Fler recept av Leila kan du hitta här