torsdag 5 april 2012

Choklad whoopies

Idag har jag bakat whoopies, och jag följde ett recept från kalasmammorna.
Ist för deras chokladsmörkräm gjorde jag smörkräm med marzankräm i,
Och även en frosting på creme freiche som blev mycket god,
dock höftade jag så jag vet inte hur mycket av allt jag hade men ca:
1dl creme fraiche, ½dl florsocker och 1tsk vaniljsocker.
Jag droppade även ner lite gul karamellfär
då jag ska bjuda av dem på påskafton, då kommer även bilder på resultatet.

Tyvärr blev mina kakor platta då jag i min lathet inte orkade rulla bollar
utan spritsade ut dem på plåten, men oj vad goda kakorna blev iaf.


Receptet:

100g rumsvarmt smör
1 1/4dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3dl mjöl
2tsk bakpulver
½dl kakao
1tsk vaniljsocker
1½dl mjölk

1. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. 
2. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. 
3. Rör ner alla torrvaror och rör om. 
4. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: 
vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
5. Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
6. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min.Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.