söndag 22 april 2012

Banancupcake med vitchokladglasyr


Du behöver:

Till Muffins
2st bananer
4st ägg
1½dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
4dl vetemjöl - special 
en nypa salt

Till Glasyr
100g vit blockchoklad
1dl grädde
100g färskost (ex. philadelphia)
300-400g florsocker


Du gör såhär:

Vill du ha denna glasyren på kan du börja med det första momentet för den då den behöver stå i kylskåpet ett tag innan fortsättning. i så fall ska du göra följande:
Värm upp grädde, den får absolut inte koka för då kan den inte vispas sen.
När grädden är varm bryter du ner chokladen i låter den smälta.
Häll upp den smälta chokladgrädden i en bunke och ställ in i kylen 

Tillbaka till bananmuffinsen:

Börja med att sätta ugnen på 200grader.
Mosa bananerna med gaffel eller vispa ihop dem 
på lägsta hastigheten på elvispen så det blir ett mos.
Vispa sedan i sockret och äggen så det blir en smet.
Smält smöret och blanda mjöl, vaniljsocker, en nypa salt och bakpulver i en bunke.
Häll först ner det smälta smöret i smeten och vispa så smeten ser jämn och fin ut,
Sikta sedan ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott.
Ställ i mitten av ugnen i 10-15 min.

Nu gör du klart glasyren:

Ta ut chokladgrädden ur kylen som nu har svalnat, har den inte det ställ in den en stund till.
Vispa till ett fluff och vänd sedan ner färskosten, när det är en slät smet kan du antingen dutta i lite karamellfärg eller gå direkt till att hälla ner florsockret. Testa dig fram så du får glasyren så fast som du vill ha den, ställ sedan in den en stund i kylen innan du ska smeta eller spritsa på den.
Kom ihåg att muffinsen måste kallnat innan du lägger på din chokladglasyr annars smälter den.