lördag 17 mars 2012

Chokladkaka med glasyr













INGREDIENSER TILL KAKAN:
2st ägg  
100 g smör
2 msk kakao
2,5 dl socker 
2 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker 

CHOKLADGLASYR MED RIKTIG CHOKLAD: 
150 gram choklad, välj smak eller färg själva. 
1 dl vispgrädde 
25 gram smör eller margarin

GÖR SÅHÄR: 
Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt kakaon och vispa med elvisp och häll även i smöret när smeten är slät.
Sikta ner mjök och vaniljsocker och vänd försiktigt ner i smeten med en slev eller slickepott.
In i mitten av ugnen på 175°c i 10-15 minuter. 

När du tagit ur kakan ur ugnen och låter den svalna kan du börja med glasyren.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret. 
Det kan se ut som att det skär sig men blanda bara runt ordentligt så ser det snart fint ut.
Häll ner vispgrädden och koka ihop en kort stund så det är en slät fin glasyr. 
Låt svalna lite så går det lättare att breda ut chokladglasyren med en spatel på det du önskar.