fredag 23 mars 2012

cheese cake, steg för steg


  • 2 st ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5 st digistivekex

    Vi var tre personer och åt upp halva, så skulle säga att den räcker till sex st.
    Kakan går att smaksätta med vad man vill. 

Börja med att separera ägggulan från vitan och vispa äggvitan till ett fluffigt skum så som de ser ut på bilden. VIKTIGT! att gör äggvitan först eller tvätta visparna innan då den inte får blandas med något annat. Vispa ihop Socker och äggula. Något jag själv inte gjorde men som underlättar vid senare moment är om ni vispar grädden lite lagon fluffig. i en annan bunke.


Vispa sedan ihop resten av ingredienserna i socker och ägg fluffet,
när det är en slät smet kan du vända ner grädden, 
rör även den till en slät smet. och sist men inte minst gör samma sak med äggvitan.







Smula sönder digistivkexen och lägg hälften på botten i en form. Tips! 
Lägg kexen i en plast påse och snut ihop den,
lägg påsen på hårt oömt underlag och krossa med hammare.
Häll i smeten i formen och lägg på de sista digistivkexen. In i frysen i 5 timmar och... 







TADA! En CHEESE CAKE!  Om man vill kan man smaksätta med bär, limeskal alt citron och även saften från frukten eller lite sylt om man så vill. Är även gott att servera med bär